A9VG电玩部落论坛

[解析]寂静岭暴雨剧情人物深入分析和彩蛋赏析 by手柄(施工中)

种子
17 点

引言:

2012年3月,寂静岭系列默默地迎来了系列的第八部作品,由VatraGames工作室制作的寂静岭 暴雨/倾盆大雨 Silent Hill Downpour,游戏刚发售时IGN抢先给出了4.5的雷人评价,就连一贯评分沉稳客观的GT也给出了5.2的低分;不过寂静岭本来就属于小众类型的游戏,所以评分什么的也只是仅供参考;我就着一些空余时间来写一些游戏中挖掘到的细节和分析,如果有什么疑问或者不同见解也欢迎提出指正~~XD

…………………………我是暴雨的分割线…………………………

主题曲《倾盆大雨》  

Sing by Korn
Lyrics by madotter
翻译 by 手柄

Lyrics:

I start to search all the dark places that I have found,
All the deep creases in my mind that are torn up somehow.

我开始探索我看见的黑暗
我发现自己开始头疼欲裂

I want to keep the pace,
I want to figure it out,
I've got to do it this way,
If I don't, everything's lost.

我要步步为营
我要探求到底
我必须如此
否则环境破灭,万物俱失

Have you ever really noticed the blanket of shame, from the torment and pain?
That you realise that no one's ever been there.
Have you ever looked at the violence you hide, all the drowning inside,
You can't escape, it's always been there.

你真的有意识到莫大的羞辱,来自折磨还是痛苦?
你意识到根本没有人在那里
你真的有正视过自己隐藏的***,还是沉溺于其中呢?
你无法逃避,它总是挥之不去

Consumed by hatred in my mind there is no letting go,
It eats me up, there's no way out, I've got to make it so.

我的思绪因为仇恨愈发憔悴,久久无法解脱
它不断的将我蚕食殆尽别无他法,我只能顺其自然

I want to keep the pace,
I want to figure it out,
I've got to do it this way
If I don't, everything's lost.

我要步步为营
我要探求到底
我必须如此
否则环境破灭,万物俱失

Have you ever really noticed the blanket of shame, from the torment and pain?
That you realise that no one's ever been there.
Have you ever looked at the violence you hide, always running inside,
You can't escape, it's always been there.

Close my eyes, I go to sleep,
He's always there, I start to weep. [X8]

闭上眼,我进入梦乡
他挥之不去,我开始哭泣

That you realise that no one's ever been there,
Have you ever looked at the violence you hide, always running inside,

种子
17 点
2楼:

占楼备用

种子
17 点
4楼:

占楼备用

种子
17 点
5楼:

占楼备用

种子
17 点
6楼:

占楼备用

种子
17 点

7楼:收集花絮 & 杂物

兔子玩偶Robbie

飞碟UFO

圆形徽章Circle Emblem

外星人玩具Alien Toy

火焰药剂Aglaophotis

超级光线Hyper Blaster

收音机Radio

小孩的风筝Child's Kite

一个小孩玩的风筝,上面印有C.P.

帆布袋Canvas Sack

一个湿漉漉的、发霉的帆布袋,闻着就像是从湖底打捞上来的

玩具车Toy Van

一辆玩具车,看起来就像是帕特 纳佩尔的车子

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册

x

种子
17 点
刀刃怒风 发表于 2012-4-10 09:18
来了来了,支持支持,要的就是这种东西~

老大~插楼什么的最讨厌了~~泪奔