A9VG电玩部落论坛

楼主: 1986921000

我实在是打不过“VS高达(2)” 求解救吖!!!我快疯了!

终结者

枪、车、格斗

种子
37 点
就三机一上来那段要挺住,等场面不乱了再射
该用户已被禁言

种子
0 点
秀一. 发表于 2011-12-13 20:02
。。。总之我系全部过晒了·你都过晒啦啊~我同你对比过奖杯~

依家我就差·100胜利·100小时·全机体改 ...

你可能连边关都未知!真系好变态……过5到都白金5到!就差果一关!好hi烦!
该用户已被禁言

种子
0 点
不難的,用SF吧,3機出來就龍騎拉打,打掉一台就差不多WIN了

征服者

腹黑大本命

种子
17 点
1986921000 发表于 2011-12-14 12:24
你可能连边关都未知!真系好变态……过5到都白金5到!就差果一关!好hi烦!

讲紧 蛋蛋 果关定系 VS高达2?

其实 VS高达2 唔难,我第一次就过了……

后尾打多几次都系直接S,一开始好简单,关键系后尾三台一齐出

第一台最好打命运,攻击手段太多了,一边拉一边打,独角兽三步稳射加两步连火箭炮,打down即刻着草调整

重点唔好放系攻击,放系回避上面,多用BD跳,快落地见到红框step~BD跳冇把握嘅情况下唔好空中开枪……

攻击多数都系偷袭为主,拼枪拼唔过嘅……

命运完左就TA,TA麻烦在于beam同援助诱导都比较强,见到援助就step啦……

打完TA,OOQ冇难度,注意换装之后嘅援助攻击就OK了,平时放浮游剑,都未飞得到埋你身就已经三连射直接down了佢~

三只一起打嘅关键都系小心,拉开距离,多睇地图,将佢地三只保持系你画面入面,唔好俾其中一只飞开偷袭你……